Kvalitetsglas

Enkelslipade

Enkelslipade eller enstyrkeglas har en och samma styrka över hela glaset och korrigerar de flesta typer av synfel. De kan även användas vid
åldersynthet (presbyopi), som normalt kommer i 40-årsåldern men korrigerar då enbart för begränsat skärpedjup, i form av läsglas. Enstyrkeglas finns i olika kvaliteter, med olika optiska egenskaper som exempelvis: extra tunna, asfäriska och med olika ytbehandlingar.

Dubbelslipade

Dubbelslipade eller bifokala glas är ett avståndsglas med en infälld ruta i och styrka för närseende.
Trifokala glas är ett avståndsglas med två infällda rutor:
en för mellanavståndsseende och en för närseende.
De används då progressiva glas inte är lämpade.

Progressiva

Progressiva glas passar dig som behöver se lika bra på långt och nära håll utan att behöva byta glasögon. Avståndsseendet placeras överst i glaset, närseendet i den nedre delen av glaset, medan området däremellan fungerar för mellanavstånd. Glasen slipas på ett speciellt sätt som gör att övergången mellan de olika synområdena blir mjuk och behaglig.

Essilor Varilux® X Series™

Varilux X-serien, vårt mest avancerade progressiva glas, hjälper dig att smidigt se varje detalj inom en armlängds avstånd och allting på långt håll. Du kan fortsätta i ditt vanliga tempo utan att bromsas upp av dåligt seende. Det är det perfekta glaset för daglig användning, eftersom du ser klarare och skarpare oavsett vad du gör och inte behöver justera din hållning eller flytta huvudet för att se skarpt på nära håll.

Vårt mest skräddarsydda progressiva glas

Varilux® Xclusive, det mest skräddarsydda progressiva glaset i världen, anpassas efter din hållning och ditt individuella synbeteende.

Ytbehandlingar

Hårdytebehandling gör glasen mer motståndskraftiga mot repor och ökar glasens livslängd. Rekommenderas för alla plastglas och ingår alltid vid antireflexbehandling.

Antireflexbehandlingar minimerar reflexer och blänk i glasen. De ger bättre kontrastseende, klarare färger och bättre mörkerseende. En del av dessa behandlingar ger smuts- och vattenavvisande egenskaper, vilket även gör glasen mer lättskötta.

UV-skydd är viktigt, då det skyddar ögonen från solens skadliga ultravioletta strålar.

Polariserande filter (solglas) dämpar reflekterande blänk och minimerar bländning vid exempelvis: bilkörning, skidåkning och på stranden.

Fotokromatisk behandling gör att glasen mörknar i solljus.

Färgade glas dämpar störande ljus för ögat i olika mörkhetsgrader.

Spegelglas finns i olika nyanser.