Designerbågar

Här börjar det roliga!

Att välja båge är lika spännande som utmanande. Utbudet har nog aldrig varit rikare än nu. Och hur du lyckas med ditt val är avgörande för hur du kommer att trivas i dina nya glasögon.

Glasögonen blir ju inte bara en del av din identitet och utstrålning. De blir också avgörande för hur du ser – din synkomfort. Så fråga oss gärna om råd. Vi har vana ögon för både färg och form!

 

Trendigt eller komfortabelt?

Om du ska välja en plast- eller metallbåge är mycket av en smaksak. Fördelen med plastbågen är att den kan tillverkas i allsköns olika färger och med ett mycket kraftfullare uttryck än metallbågen. Möjligen kan komforten i vissa fall diskuteras eftersom plast kräver lite kraftigare dimensioner för att hålla. Fördelen med metallbågen är att den kan göras tunn och lätt. Den tillåter ett större synfält eftersom bågen inte skymmer sikten på samma sätt som plastbågen. Trenden säger plast. Komforten säger metall. Men vad säger du? (Du behöver naturligtvis inte nöja dig med ett par glasögon.)

 

Trender – Visa vem du är!

Dina glasögonbågar sitter mitt i blickfånget och berättar därför direkt om du är med din tid eller inte. Tittar du på din omgivning är de näst intill osynliga bågarna borta. Istället är det kraftiga plastbågar som syns på var och varannans näsa. Vill du följa med i modets svängningar ser vi nu fyra huvudtrender:

Perfection:
Det prydliga, strama, som i gamla svartvita Hitchcockfilmer från 50- 60-talen.
Retro:
70-talets stora pilotbågar och Garbostora solglasögon, orange, vinrött och brunt.
Colourism:
Klara, häftiga, knalliga färger på både vanliga bågar och solglasögon.
Decadence:
Bågar med strass, nitar och mönster.

 

Retrostilen fortsätter att vara de mest trendiga. Runda glasögon i alla material är av det hetaste just nu. Det ska vara luftigt och gärna transparent. Något mer tunt och diskret.Storleken kan vara små klotrunda till större runda bågar. De rektangulära formerna är numera mer mjuka i hörnen. Mörka och bruna glasögon är fortfarande mode, och har blivit en mer klassiker.
Malak Abbas

Malak Abbas

Mode Optiker

Tänk inte på kvaliteten

Livet är fullt av påfrestningar för bågen. Inte nog med att den ska tåla att tas av och på tusentals gånger under flera år. Den ska även tåla de salter som hela tiden avdunstar från vår hud. Riktigt bra bågar slipas i 12 timmar innan de får en minutiös ytbehandling i över 30 olika processer. Och genom exakta kombinationer av hårda och mjuka material på olika ställen blir resultatet både hållfast och formbart. Väljer du en båge hos oss behöver du inte tänka på kvaliteten. Vi har redan gjort det åt dig.

 

Säkerheten främst

Enligt EU-regler måste alla glasögonbågar vara nickelfria. Men i praktiken innebär det snarare att de måste vara nickelsäkra. Nickel finns i så gott som alla bågar förutom i dem som är tillverkade i plast eller titan. Det sitter i kärnan för att ge elasticitet åt bågen. Kärnan är omsluten av olika ytbehandlingar för att nicklet aldrig ska komma i kontakt med huden.

Alla våra bågar är CE-godkända. Det betyder att de har testats både vad gäller syrabeständighet och belastning. Men för dig som är nickelallergiker rekommenderar vi ändå de nickelfria alternativen – plast eller titan.